Kubernetes

Paras ratkaisu hajautettujen
sovellusten orkestrointiin

Kubernetes sovellusten orkestrointiin

Liiketoiminnan kasvaessa kriittisten palveluidesi täytyy toimia keskeytyksettä ja skaalautua nopeasti. Anna meidän kantaa huolet palveluidesi pilvi-infrastruktuurin toimivuudesta, niin voit itse keskittyä kasvattamaan liiketoimintaasi.

Kubernetes on paras työkalu sovellusten orkestrointiin nykyaikaisissa pilvi-infrastruktuureissa. Kubernetes toimii kaikilla yleisillä pilvialustoilla ja suurimmilla julkisten pilvipalveluiden tarjoajilla on tarjolla omat Kubernetes-palvelut, kuten GKE Googlella ja EKS Amazonilla.

Serftifioidut ja kokeneet Kubernetes-administraattorit, kuten meidän DevOps-asiantuntijamme, tietävät kuinka tehokkaasti hyödyntää Kubernetesia. Asiantuntijamme ovat myös harjaantuneita käyttämään muun muassa Rancheria ja OpenShiftiä, jotka ovat suosikkityökalujamme tehokkaaseen Kubernetes-klusteiden hallintaan.

Kubernetesilla tehokas ja
kestävä pilvi-infrastruktuuri

Useiden staattisten ympäristöjen ajaminen manuaalisesti konfiguroiduilla koneilla johtaa monimutkaiseen, vaikeasti päivitettävään ja kalliiseen infrastruktuuriin. Sovellusten konttien orkestrointi klustereissa ja klusterien ajaminen Kubernetesilla mahdollistavat tehokkuuden, skaalautuvuuden ja kestävyyden minimikustannuksin. Kubernetes-infrastruktuurissa tarvitset vain yhden klusterin samalla koneella pyöriville sovelluksille. Näin säästät laitteistokuluissa.

Kubernetesilla skaalautuvuutta ja luotettavuutta

Kubernetesilla pystyt yhdellä työkalulla hallinnoimaan useita hajautettuja sovelluksia. Näin saat aikaan joustavan arkkitehtuurin, joka on yhteensopiva nykyaikaisten välttämättömyyksien, kuten CI/CD-putken ja automaattisen skaalauksen kanssa. Näin säästät jälleen kuluissa samalla käyttäjäkokemusta parantaen.

Kubernetesilla vältät käyttökatkoja: sovellukset ovat itsekorjautuvia, jakautuvat useille koneille ja niiden kuormitus on vakautettu. Automaattiset päivitykset ja palautukset varmistavat, ettei käyttökatkoja synny edes suurempia ongelmia kohdatessa.

Kubernetes-arkkitehtuuri

Kubernetes-arkkitehtuurissa on muutamia perusosia: Arkkitehtuuri sisältää poikkeuksetta vähintään kaksi konetta: master node, joka hallinnoi klusterin sisältöä sekä yksi tai useampi worker node. Nodet voivat olla virtuaalikoneita tai fyysisiä koneita, riippuen asennuksesta ja pilvipalvelun tarjoajasta. Jokaisella nodella pyörii eri palvelu.

Kubernetes ja Docker sopivat yhteen

Jokainen node tarvitsee kontitusohjelman (yleensä Docker), kubeletin ja kube-proxyn. Kubelet pitää huolta siitä, että kontit toimivat Podeissa. Kube-proxy ylläpitää Podien välisiä yhteyksiä. Podit puolestaan ovat Kubernetesin perusyksiköitä, jotka sisältävät yhden tai useamman kontin. Podit ja ReplicaSetit muodostavat yhdessä Deploymentit.

Alkuun Kubernetesin kanssa

Vaikka Kubernetesin arkkitehtuuri on looginen ja asennus melko helppoa, etenkin jos päätät hyödyntää Kubernetesia palveluntarjoajan kautta, ei täydellinen Kubernetes-asennus ja maksimaalinen hyödyntäminen ole helppoa. Tiimimme sertifioidut Kubernetes-administraattorit auttavat mielellään.

Kaipaatko lisää tietoa Kubernetesista?

Blogissamme muun muassa asiakastarinoita Kubernetes-projekteista, ohjeita kuinka päästä alkuun Kubernetesin käytössä, kuinka konfiguroida Kubernetes klustereita, kuinka hallita sovelluksia Kubernetes klustereissa tai valmistautua CKA-testiin.

Cover image

Learning Kubernetes in a 2-day crash course

By Ville

Cover image

UpCloud and Montel – Partnership to bring Kubernetes to Cloud Natives

By Lauri

Cover image

5 Steps to Efficient Cloud Infrastructure

By Lauri

Cover image

Kubernetes and its ecosystem

By Toni

Lisää kirjoituksia blogissamme

DevOps-asiantuntija­palvelut

DevOps-asiantuntijapalvelumme kattavat koko pilvi-infrastruktuurin modernisoinnin. Kubernetes-asennusten lisäksi tarjoamme pilvimigraatiot, kontitukset sekä automatisoidun CI/CD-putken. Palvelut tehdään joustavasti tarpeitasi vastaavina projekteina.

Pilviarkkitehtuurin modernisointi

Voit valita myös MontelCare-palvelun kokonaisvaltaiseen pilvipalveluiden hallintaan: 24/7 valvonta, ongelmatilanteiden ratkominen ja pilvi-infrastruktuurin kehitys, kaikki samassa paketissa kiinteällä kuukausihinnalla ja täystakuulla. Mikäli palvelusi kaatuu me maksamme sinulle.

MontelCare - 24/7 Cloud DevOps -palvelu

Pilvi-infrastruktuurin kehitys

Lue lisää muutospolusta nykyaikaiseen, tehokkaaseen, skaalautuvaan ja kestävään pilvi-infrastruktuuriin Pilviarkkitehtuurin modernisointi -sivultamme tai lataa Cloud Infrastructure Modernisation -oppaamme.

Ota yhteyttä

Olemme täällä helpottamassa yrityksesi teknologiatarpeita. Älä pelkää ottaa yhteyttä, oli kyseessä sitten simppeli kysymys tai iso kokonaisuus!